‘Maxeda verkoopt eerst V&D’
Detailhandelsorganisatie Maxeda probeert eerst warenhuisketen V&D en restaurantketen La Place te verkopen, voordat het een biedingsronde begint voor de merken Bijenkorf, Hunkemöller en M&S Mode. dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van ingewijden.
Sanering Organon voedt angst voor verlies hoogwaardige banen
Een ernstig verlies van hooggekwalificeerde banen dreigt in Nederland als overheden en bedrijven niet meer investeren in kennisontwikkeling en -toepassing. Dat stellen onderzoekers, vakbondsbestuurders en werkgevers in het FD. Het voorbeeld van Organon in Oss, waar duizend hoogwaardige onderzoeksbanen verdwijnen, staat volgens hen niet op zich.
Verder in het nieuws:
Maximumsalaris topspecialisten (de Volkskrant)
Zelfstandige topspecialisten zitten volgend jaar vast aan een maximumsalaris, schrijft de Volkskrant. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft dat in een voorstel aan de belangenbehartigers van de medisch specialisten vastgelegd. De voorgestelde grens van 285.000 per jaar ligt weliswaar hoger dan de Balkenendenorm, maar is een stuk lager dan de vier of vijf ton die een aantal specialisten nu verdient. Daarmee moeten de uit de hand gelopen kosten worden teruggedrongen, want de specialisten verdienden vorig jaar 700 miljoen meer dan was begroot.
Overuren door boetes (ND)
Automobilisten rijden massaal te hard op trajecten waar aan de weg wordt gewerkt en dat bezorgt de medewerkers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) hoofdbrekens. Omdat het door de rijstijl bekeuringen regent, worden bij het CJIB overuren gedraaid. Bestuurders denken dat als het werk tijdelijk stil ligt de limiet van 70 kilometer niet geldt. Zo werden afgelopen weekeinde op de A1 bij Muiden maar liefst 4800 auto's geflitst die te hard reden. Dat is meer dan de helft van het aantal gepasseerde voertuigen in dat tijdsbestek, aldus het Nederlands Dagblad.
Scholier wil eigen bedrijf (De Telegraaf)
Scholieren en studenten willen graag ondernemer worden en een eigen bedrijfje beginnen, blijkt uit het onderzoek Onderwijs en Ondernemerschap. Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) stuurt de resultaten dinsdag naar de Tweede Kamer. Bijna 40 procent van de studenten heeft al een eigen bedrijfje of is dat aan het opzetten. ,,Steeds meer studenten zien zichzelf als tamelijk ondernemend en hebben de wens ondernemer te worden'', aldus Van Bijsterveldt in De Telegraaf.
Recordinleg gokken (FD)
Ondanks de crisis wordt er meer dan ooit gegokt, schrijft Het Financieele Dagblad. Dat geldt dan wel voornamelijk voor de 'goedkope' loten'. Zo zag de Staatsloterij de omzet flink stijgen en de Lotto een toename van krasloten. ,,De gangbare verklaring is dat de meeste loterijen conjunctuur-ongevoelig zijn'', stelt Erik van Vondelen, secretaris van het College van Toezicht op de kansspelen. Minder goed gaat het met gokpaleizen als Holland Casino dat veel last zou hebben van het rookverbod naast de economische crisis.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl